2018-12-22 13:44:25• hírek • Szatmár.ro

Nem érték el a céljukat: indiai migránsokat fogtak a határőrök

A szatmárnémeti határőrség munkatársai eljárást indítottak két fickó ellen embercsempészet vádjával, másik három ellen pedig illegális határátlépés kísérlete miatt.

December 20-án éjjel a határvédelem egyenruhásai észrevettek egy gyanús gépjárművet, mely olasz rendszámmal rendelkezett. Ebbe három afro-ázsiai kinézetű férfi szállt be. 

 

Az Audi A4-es autót követni kezdték, kis idő múlva félreállították ellenőrzésre. Az igazoltatás során kiderült, hogy már csak ketten ültek az autóban, az olasz állampolgárságú sofőr és egy indiai állampolgárságú utas. Az utóbbi olaszországi tartózkodási engedéllyel rendelkezett. A másik három illető felderítésére keresést indítottak a környező településeken.

 

Nem is kellett sokáig várni az eredményre, a három külföldi állampolgárt Kispeleskén kerítették kézre az egyenruhások. A szatmárnémeti határőrség kapitányságára szállították őket. Ott kiderült, hogy ők is indiai állampolgárok, de schengeni vízummal nem rendelkeznek. Illegális úton szerettek volna Németországba és Olaszországba jutni, de a tervük meghiúsult.

 

A rendőrség vizsgálatot indít az ügyben és megteszi a megfelelő jogi lépéseket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: